Најчесто поставувани прашања

Businesswoman on blurred background drawing hand drawn question marks

Потребни се:

1. Лопата, рачна количка, вибрирачка плоча со гумена или силиконска подлога, метла, кoнoп, винкел.

2. Алуминиумска мистрија за израмнување.

3. Профилни цевки со дијаметар од 3,6 cm.

4. Избраниот бехатон.

5. Преса машина за разделување или подно сечење.

Потребни се:

1.Рабници по избор

2. Одводен бетон во основата на рабникот, околу 0,05-0,06 m / m.

3. Кршен камен - дел 0/63 mm за набиена основа, околу 1,8 t / m при набивање од 20-30%.

4. Кршен камен - фракција 0/18 mm за тампонирана основа, околу 1,8 t / m при тампонирање од 20-30%.

5. Голем кршен камен (сипа) - фракција 2/5 mm.

6. Песок за фугите 0/2 mm.

7. Поплочување избрано во согласност со предвиденото оптоварување.

Semmelrock препорачува поставување на бетонски подови со методот на ,,сува монтажа". 

Производите без фасет може да бидат со разни дополнителни обработки на рабовите. Сериите со антички изглед имаат брановидни, рабови кои не се остри.

 

Компанијата Винербергер гарантира отпорност на мраз и луга на сите декларирани производи, според стандардот БДС EN 1338, БДС EN 1339, БДС EN 1340.

Користете само производи погодни за производи од бетон (на пр. на NaCl база) за одмрзнување на мразот во зима. Употребата на производи што содржат сулфати може да ги оштети производите.

Општо, бетонските производи нудат безбедност од лизгање. Под услов површината да не е третирана понатаму. Производите со т.н. бетонска површина имаат коефициент на лизгање SRT = 45 и не им требаат дополнителни тестови.

Да, боите може да се менуваат поради временските услови и користењето, но не исчезнуваат.

Ова лесно се постигнува со производи со логото на Semmelrock Concept. Тие имаат иста површина и различна функционалност. Нудиме избор на бехатон и плочки, кои се комбинираат со дополнителни додатоци кои ќе и дадат завршен изглед на вашата градина - скали, рабници и системи за ѕидови и огради.

Концептот опфаќа производи со иста структура на површина и различна функционалност. Со нивното комбинирање ќе се создаде целосна  и хармонична околина. Такви производи се Senso Grande, La Linia, La Linia Grande, Magna, Pastella, Elegant, Appia Antica, Asti Colori, Asti Natura, Bradstone Old Town и Umbriano.

Поради влијанијата на атмосферата и околината, во некои случаи на површината на производите може да се појават светложолти и кафеави дамки. Бидејќи не можеме да влијаеме на овие услови, промената на бојата не ни дава право на рекламација.

Светли дамки или сив талог, кои понекогаш се формираат на производи од бетон, се технички неизбежни и варираат во зависност од временските услови и примената. Со цел да се минимизира појавата на ваквите промени на бојата, препорачуваме производите да се монтираат според т.н. метод на  ,,сува монтажа" или со дебел слој на дренажен раствор на детал, кој ние го обезбедуваме. Доколку сакате, овие наслаги може да се отстранат со помош на специјални производи на база на киселина со соодветна концентрација, во согласност со условите на производителот. Не користете четки со метални влакна или пареа. Овие наслаги се природни и се јавуваат кај сите производи од бетон. Квалитетот на нашите производи не се намалува со овие дамки, поради што тие не се признаваат како основа за рекламација. Повеќето производи на Semmelrock имаат внатрешна хидрофобност, што ги минимизира овие дисколорации.

Ова е патентиран систем за целосно поврзување и интегрирана безбедност од поместување на плочките. Може да се информирате повеќе овде.

Просторот може да се користи веднаш по поставувањето, фугирањето и тампонирањето.

 

Плочките се соодветни и нивната дебелина мора да биде во согласност со видот на оптоварувањето. За лесни камиони до 3,5 тони препорачуваме дебелина на поплочување од 6 cm, а за тешки товарни возила препорачуваме дебелина од 8 cm и за густ сообраќај со дебелина од 10 cm.

Проекти изградени со нашите производи може да погледнете како референтни објекти на нашата веб страница.

Нашите производи имаат различна примена. Ние нудиме широк спектар на плочки, бехатон, системи за ѕидови и огради, рабници и додатоци.

Бои и формати, освен оние што се вклучени во овој каталог на производи и стандардната палета на производи, може да се направат по нарачка, во согласност со условите на производителот, и по дополнителен договор.

Semmelrock не прави монтажа, но како поддршка обезбедивме технички информации за производите и детален опис на чекорите во начинот на поставување на нашата веб страница. 

Цената на производите ја дефинираат нашите партнери - дистрибутери, а можете  да ги побарате нашите комерцијални преставници според продажен регион за поддршка околу набавката на производите. Контактите ги имате на следниов линк

Производите што ги сакате може да ги купите од нашите дистрибутери низ целата земја. Сите дистрибутери и нивните контакти ги имате тука.

За вас создадовме филтер за производите. Изберете ги критериумите и ќе ви бидат понудени производи кои ги барате.

Производите со структурирана површина или видлива бетонска површина можат дополнително да се заштитат со специјализирани препарати за импрегнација на бетонски производи, почитувајќи ги условите на производителот. Препорачуваме да ја погледнете серијата импрегнатори со брендот Finalit.

Компанијата нуди производи за различни намени. За да го изберете вистинскиот производ, пред сè, треба да ја одредите неговата цел. Ако се планира да има оптоварување од  автомобили, препорачуваме да биде патна облога. Плочките се производи што препорачуваме да ги користите само под оптоварување од пешаци. За ваша погодност, користете ја алатката за пребарување производи.

Главната разлика помеѓу бехатон и плочки е во нивната дебелина, а со тоа и во нивната функционалност. Изборот на оптимална дебелина на  плочите зависи од оптоварувањето. Бехатонот е погоден за области каде што има сообраќај за пешаци но и автомобили. Треба да се земе во предвид дека за товари до 3,5 тони подлогата се препорачува да биде 6 cm, а над 3,5 тони најмалку 8 cm, а за густ сообраќај препорачуваме 10 cm. Плочките се погодни за пешачките зони.

Semmelrock  нуди широк спектар на различни структури и бои на површинскиот слој. Можете да дознаете повеќе тука.

Комбинираните формати содржат елементи кои се произведуваат истовремено, разни формати и се доволни за да зафатат површина од 1 кв.м., без потреба од сечење.

Производите на Semmelrock  имаат ознака за квалитет CE, која се базира на извршени тестови, според тековните стандарди за квалитет МКС EN 1338, МКС EN 1339, МКС EN 1340.

Користете само производи погодни за производи од бетон, на пример, на база на NaCl основа. Користењето производи што содржат сулфати може да ги оштети производите.

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

Ние сме тука за вас!

Дали ви треба дополнителна помош?

Пријава за Newsletter

Не пропуштајте ги нашите новитети

Локации на дистрибутери

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

За цена и набавка

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Продажба