Wienerberger d.o.o. Zagreb office
Wienerberger d.o.o. Zagreb office

За нас

Ние сме дел од групацијата Wienerberger

 

Винербергер дооел Виница

  • 126 работници
  • ул. „ИГМ Пролетер“ бр. 1 2310 Виница
  • Фабрика Виница
  • 200 производи

Wienerberger е најголемиот светски производител на тули и фасадни тули, лидер на пазарот за покривна глинена ќерамида во Европа, како и за бетонски плочи и плочки во Средна и во Источна Европа.

 

Wienerberger Building Solutions (WBS) е присутен во 31 земја од Европа, како и во Кина, Индија и САД, брои повеќе од 10.200 вработени и поседува 227 погони во 27 земји. Компанијата Wienerberger е основана во Виена во 1819 година, каде што и ден-денес е нејзиното седиште.

  • Глинени тули: број 1 во светот
  • Фасадни тули: број 1 во Европа
  • Глинени ќерамиди: број 1 во Европа
  • Бетонски плочки: број 1 во Европа
Photography of ripening clay on the clay mound

Кои сме?

Wienerberger AG е светски снабдувач на градежен материјал и инфраструктурни решенија со седиште во Виена

Ние сме единствен мултинационален произведувач на глинени блокови за ѕидови, фасадна тула и глинена ќерамида, пластични и керамички цевни системи, како и бетонски и глинени плочки.

Повеќе »

Parents measuring children's height

Нашата мисиjа

Нашата цел е да создадеме трајни вредности со природни производи.

Испорачуваме одржливи градежни материјали и инфраструктурни решенија за подобар квалитет на животот и ги исполнуваме нашите цели во согласност со еколошките, општествените и финансиските критериуми. Тоа е така, затоа што сакаме да создадеме вредност за сите засегнати страни.

Повеќе »

Product shot of the Energy from nature Energy+ Brick Porotherm T Profi and TS Profi

Екологиjа

Свест за важноста на зачувувањето на природата за опстанокот на човековиот вид

Децениите на интензивна индустријализација и на технолошки натпревар оставија трајни последици на нашиот заеднички дом, планетата Земја. Загадувањето на околината е сеприсутно. Питка вода има сè помалку. Еколошките промени се сè подраматични.

Повеќе »

Wienerberger d.o.o. Zagreb office

Kонтактирајте со нас

Пронајди како да контактираш со некој од Главната Канцеларија или внеси ги прашањата преку онлајн формуларот. Ве очекуваме.

Винербергер дооел Виница

ул. „ИГМ Пролетер“ бр. 1
2310 Виница

Kонтактирајте со нас

Male and female project manager collaborating in front of computer screen at office

Пријава за Newsletter

Претплатете се на нашиот њуслетер и бидете први што ќе ги дознаете најновите вести, производи, игри, итн.
Се што ви треба е да го внесете вашето име и е-пошта!