Palio комби есенски лисjа

Суштината на комби-форматите

Ако сте решиле да инвестирате во дизајн на надворешниот простор околу вашата градба или барате оригинално решение, погледнете ги можностите што ги нудат комби-форматите.

Производите понудени во комбиниран формат се изработени за најголема флексибилност во поглед на просторот што ќе се поплочува.

Тимот на Semmelrock ја разбира потребата од посебен пристап при креирањето на секое катче, во зависност од неговата функционалност и токму затоа палетата на производи вклучува голема разновидност на комбинирани формати со модерен дизајн, погодни за зони со различно оптоварување. Без разлика на тоа дали барате бехатон или плочки за патеки, тераса, веранда, за деловите околу базенот, скарата или приодот кон домот, комбинираните формати со разновиден изглед и оригинален дизајн ќе создадат комфор и пријатност во вашето омилено место на отворено.

Составени од елементи со различна големина и со ист изглед на површината, комбинираните формати овозможуваат да бидат редени на многу начини, а притоа да се постигне изедначеност во однос на изгледот.

Секој елемент е направен во складност со димензиите и форматите на останатите, така што сите елементи од серијата се вклопуваат во една целина, како што е предвидено. Со менување на местото и насоката на различните елементи, може да се покрие секоја површина, со тоа што главната предност е минимизирањето на фирата поради варијабилноста на секој од форматите. 

Комбинираните формати го откриваат потенцијалот на површината, давајќи ѝ индивидуален карактер и идентитет. Тоа отвора можност за мноштво креативни решенија во зависност од намената на објектот.

Секоја естетска желба може да биде задоволена преку повторување на одредени геометриски форми или со уметничко поставување на разни комбинации на разни димензии.

Сè поголемата палета на производи што се произведуваат во комбиниран формат дава и поголеми можности за димензии, максимално блиску до потребите на секој клиент и специфичните димензии на секој објект.

Во зависност од тоа дали во вашиот проект преовладуваат строго геометриски линии или пејзажно оформени пространства со присуство на заоблени и кружни форми, нашата палета на производи е подготвена да одговори и на најголемите барања за надворешно уредување.

Модели за поставување на комби-форматите

Чекор 1

Направете модел

Направете ваш уникатен модел, што најдобро ќе одговара и на естетските желби, и на карактерните црти на просторот. Пред да преминете на следниот чекор, осигурете се дека целосната форма може да се повторува.

Чекор 2

Пополнете го шаблонот

Пополнете го целиот простор со шаблонот, повторувајќи ја основната форма. Имајте предвид дека дури и мали поместувања на позицијата на некои од елементите можат драстично да ги променат надворешните линии на шаблонот.

За да ви го олесниме овој процес, направивме различни комбинации на шеми со растери, со потребните елементи во прилог на секоја од нив.

Повеќе за нашите предлози можете да видите тука:

Производство на комби-формати

Благодарение на производството и доставата на различни формати во една палета, процесот на логистика и монтажа е максимално оптимизиран, а тоа значително ги намалува трошоците за реализација на проектот. За постигнување рамномерност на бојата на површината, добро е при поставувањето да се земаат поединечни производи од неколку палети паралелно и да се поставуваат правилно, со горната површина нагоре. Тоа ќе спречи да се дојде до непосакувани крајни резултати. Во однос на производствениот процес, комбинираните формати значително го скратуваат времето и го оптимизираат процесот, така што за исто време можат да се направат не една, туку неколку различни димензии. 

Додаток на комби-форматите со производи од палетата на Semmelrock

За да постигнете идеална завршница околу поплочените делови, можете да ги фиксирате со алуминиумскиот профил Steinfix, со кој ќе добиете оптимално ценовно решение и брзо време за поставување. 

Директното преминување кон тревникот, декоративните камења или мулчот ќе овозможи совршен изглед, но и идна лесна поддршка за косење или оформување на деловите околу павер-елементите. 

На тој начин ќе го избегнете градењето на бордури, кои не само што се потешки за поставување, туку повлекуваат и трошоци за поставување бетонска основа и примена на решенија кои го отежнуваат и дополнително го поскапуваат целиот процес. 

Применете ги иновативните решенија и откријте го потенцијалот на вашиот простор, користејќи ги мноштвото наброени предности на комби-форматите.

 

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Локации на дистрибутери

Најдете го дистрибутерот што ви е најблизу

Пријавете се за Newsletter

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба