Contiton 9 (Сатурн) e ќерамида со голем формат од модерната линија на ќерамиди, која ги задоволува најновите барања на современата архитектура. Со едноставната форма совршено се вклопува во модерните, правоаголни структури. Нејзината редуцирана површина овозможува да се создадат прави линии на покривот. Се поставува брзо и едноставно и има можност за лизгачко монтирање. Квалитетната и визуелно убава ќерамида на покривот му
дава индивидуалност и естетика.
  • Димензии: 28.9 х 48.4 cm
  • Парчиња во м2: 9.6-10.6 парчиња
  • Покривна ширина: 24,50 cm
  • Покривна должина: 38.5-42.5 cm
  • Тежина по парче: 4,07 kg
  • Минимален нагиб на покрив со подконструкција: 10°
  • Покривна ширина: 24,50 cm
  • Парчиња во палета: 240 парчиња

Продажба