Reference object Contiton 12 roof tile brown

Реновирајте го покривот како што треба

Купивте или наследивте куќа стара неколку децении и решивте од неа да направите свој дом? Ви честитаме! Старите куќи се исклучително скапоцени поради историјата и традицијата испишани во нив и на нив. А обично се и навистина квалитетни. Сите знаеме да кажеме дека порано куќите се правеле како што треба. Ѕидовите биле со соодветна дебелина, а просторот голем за да може во него комотно да живее поголемо семејство, па дури и повеќе семејства во едно.

И сега, кога една таква куќа имате за да уживате во животот заедно со семејството, сигурно се радувате и за можноста да ја средите и уредите по ваше. Во домот денес поминуваме повеќе време од кога и да е претходно, па долгото размислување за бојата на ѕидовите, мебелот и останатите детали во домот е и повеќе од разбирливо.

Сепак, пред да почнете со реновирање и уредување на внатрешниот простор на куќата, посветете внимание на функционалноста на куќата како објект. Во време кога енергетската криза нè тера да размислуваме како рационално да ја искористиме енергијата и што помалку да ја трошиме, проверете ја изолацијата на ѕидовите и околу прозорците. Исто така, можеби и материјалите на покривот се дотраени, па паметно е да проверите да не е за реновирање или санирање. 

Како да го проверите покривот?

Image
Проверете го покривот

Како што вели нашиот народ дека шапката ја чува главата, така и покривот го чува домот. Би била вистинска штета да вложите енергија и пари во фино внатрешно уредување и тоа да ви се уништи ако при посилен дожд покривот ви протече и ви се поплави дома.

За да видите дали на покривот му треба санирање или целосно реновирање, повикајте стручно лице да го провери. Од него побарајте да ги провери дрвените летви, вентилацијата и ќерамидите. Доколку се покаже дека покривот не е во форма и не може успешно да ја врши својата работа, не размислувајте и според препораката санирајте или реновирајте!

Како до правилен избор за нов покрив?

Знаеме дека може да се исплашите доколку сфатите дека треба да правите нов покрив, затоа што тоа значи вложување многу време и средства. Но, исто така, знаеме и дека одлуката да го смените покривот е една од најправилните одлуки што некогаш ќе ги донесете.

Ова се нашите совети за тоа како да направите правилен избор за вашиот нов покрив:

Повеќе е помалку

Прво

Една од работите што плаши кога станува збор за градење нов покрив е изборот на ќерамиди. Понудата на пазарот е голема и сè зависи од потребите. Меѓутоа, доколку сакате модерно и функционално решение, погледнете ја нашата нова големоформатна ќерамида Continental 9. Со димензии од 30 х 50 cm, со 9 ќерамиди ќе покриете еден квадратен метар од покривот.

Покривот не е само ќерамиди

Второ

Ова е нешто што треба да го сфатите пред да отидете да набавувате ќерамиди, за да бидете сигурни дека новиот покрив ќе го направите онака како што треба. Покривот треба да дише, треба бргу да ја отстранува водата и снегот од себе, да биде заштитен од птици итн. Ние тоа го знаеме многу добро и затоа нудиме целосни системски покривни решенија

За квалитетот не правете компромиси

Трето

Во текот на животот, бањата или дневната соба сигурно ќе ги реновирате неколку пати, меѓутоа покривот веројатно ќе го реновирате само еднаш. Токму затоа, нашиот совет е – не правете компромиси при изборот и изберете го најквалитетното! Винербергер целосно стои зад квалитетот на своите производи, нудејќи 33 години гаранција за вашиот покрив, што значи дека инвестирајќи денес обезбедувате сигурен покрив над глава и за вас, и за следните генерации во иднина.  

А откако ќе бидете сигурни дека вашиот дом е под сигурен покрив, можете да се опуштите и бескрајно да уживате во него со најблиските. 

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Локации на дистрибутери

Најдете го дистрибутерот што ви е најблизу

Пријавете се за Newsletter

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба