Hero image Umbriano

UMBRIANO® нуди хармонија помеѓу дизајнот и природата

Уникатната слика кои ја создаваат површините со производите UMBRIANO®,  дава природна убавина и го нагласува карактеристичниот сјај на секој простор.

Оригиналната естетска вредност на патентираната технологија за производство на UMBRIANO® е ценета низ целиот свет, не само со илјадници квадратни метри производи сместени во проекти со различна функционалност и воодушевувачки изглед,  но и со престижни награди и номинации за ексклузивен дизајн како што се ,,Design Germany Awards 2012’’ и „IF Product Award 2011”.

Класичниот изглед за „стариот европски град“, формирана од плочки со голем формат и згради со прекрасни украси од гипс, камени темели и сл., лесно ги впива плочките UMBRIANO® и ги претвора во дел од таа симбиоза што создава чувство на хармонија и потсетува на класичната ера. Без наметливост, оригиналната слика на UMBRIANO® го привлекува вниманието и дискретно ја насочува кон архитектонските елементи по фасадите, акцентите и деталите, кои се издвојуваат во однос на оваа класична позадина.

Плочките UMBRIANO® се производи на Semmelrock Premium кои имаат импресивна препознатливост, благодарение на нивниот ексклузивен изглед и високиот квалитет. Совршената комбинација на специјално избрани материјали и различните техники на дополнителната обработка гарантира висока функционалност и естетска вредност.

Производите се обработени со специјална заштита, која ги штити од атмосферските услови.

Производи Umbriano

Производите со единствената „ситно-грануларна структурна површина“ се произведуваат во различни формати и дебелини, во зависност од функционалноста на теренот.

Благодарение на нивниот индивидуален изглед, производите овозможуваат комбинации помеѓу различни формати со цел да се постигнат оптимални резултати. Производите во формат 50 х 25 и 75 × 25 со дебелина од 8cm, лесно се вклопуваат во проекти поврзани со реновирање или изградба на урбана средина, како што се паркови, плоштади, градски градини, шеталишта и др.

Елегантниот и истовремено привлечен изглед на површината на производите е резултат на специјално избраните природни бои, во површинскиот слој, измешани на посебен начин, како резултат од  патентираната технологија за производство.

Преплетувањето на светли и темни честички во површината со хомоген изглед создава чувство на „природен гранит“, а правилните рабови го претвораат секој елемент од поплочувањето UMBRIANO® во завршна обработка, компатибилен со различни архитектонски стилови.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

Ние сме тука за вас!

Дали ви треба дополнителна помош?

За цена и набавка

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Локации на дистрибутери

Најдете го дистрибутерот што ви е најблизу

Пријава за Newsletter

Не пропуштајте ги нашите новитети

Слични статии

Продажба