Top view of a family relaxing in an outdoor hot tub in summer.

Тренди идеи за вашиот двор да блесне во полн сјај

И вашиот двор може да биде во чекор со модата! Погледнете ги светските трендови во надворешното уредување за оваа сезона и изберете го првиот чекор за негова модерна трансформација. 

Image
Semdrain одводни канали

За неколку денови почнува летото, а со него и желбата убавите и свежи вечери да ги поминуваме надвор и да уживаме во дворот. А за тоа уживање да биде поголемо, сакаме нашиот двор да биде што поубав.

Како што сите знаеме, дворот не е нешто што се прави еднаш и трае засекогаш. Напротив, овој наш омилен летен простор на отворено секоја нова сезона си бара „одржување“ за да остане во форма.

Знаејќи го тоа, ви ги претставуваме најжешките трендови за разубавување на дворот за ова лето 2024-то. 

Градини кои речиси не бараат одржување

Има луѓе кои уживаат во средување на својата градина. Но, уште повеќе, има луѓе кои сакаат да имаат своја градина, но да уживаат во неа без да треба многу да работат. Токму ваквите градини се во мода ова лето, а нив можете да ги постигнете со садење зимзелени дрвца кои бараат помалку наводнување или диви цветни грмушки кои се автохтони на нашето поднебје.  

Поплочување во откачени шари

со павер-елементите на Semmelrock

Добивањето идеи за поплочување на разни делови од вашиот двор може да биде вистински предизвик. Тргнете од тоа дека оваа година во тренд се плочниците со откачени шари. Ова лето е лето за храбрите експериментатори на кои едноличните поплочени површини им се здодевни и сакаат повеќе! 

Амбиентално осветлување

за совршена атмосфера

Романтична вечера или вчера со пријателите под ведро небо. Една силна светилка што ќе го осветли целиот простор и вечерата ќе делува како ручек на сонце. За совршена вечерна летна атмосфера потребно ви е амбиентално надворешно осветлување. Комбинирајте слаби светилки поставени врз дрвјата или високите грмушки, на и врз масата и ќе добиете многу вечери под ведро небо небаре полно ѕвезди. 

Пергола-тенди

за ненадеен летен дожд

Сите сакаме да уживаме на отворено, но секогаш постои стравот дека тоа уживање може да ни го расипе ненадеен летен дожд. Најпопуларно решение за ваквите ситуации оваа година низ светот се пергола-тендите. Тие прекрасно се вклопуваат во секој вид двор, стојат отворени додека е времето убаво, а се затвораат со далечинско за миг.

Водни простори за нега и релаксација

или џакузи на отворено

Базените отсекогаш биле и ќе бидат во мода кога станува збор за уживањето во дворот во летните денови. Но, што велите за џакузи на отворено? Ова лето токму тоа е тренд. Тие се мали алтернативи за големите базени, не се длабоки и не се толку скапи за да ги изведете. А уживањето во нив може да биде и поголемо! 

Паметен двор

SemDrain
Semmelrock бехатон

Надворешно осветлување кое се управува од телефон, регулирање на температурата на водата во базенот или џакузито преку апликација, паметен систем за наводнување на градината... списокот на работи во дворот кои можат да бидат паметни е многу долг, а најдоброто од сè е што инвестицијата во нив се враќа преку сметките за струја и вода. 

Semmelrock catalogue MK

Имате потреба од павер-елементи за поплочување на дворот?

Инспирирајте се со нашите Идеи за дворот

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Локации на дистрибутери

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за Newsletter

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба