Drenching downpour rain storm water is overflowing off the tile shingle roof - streaming, rushing and splashing out over the overhanging eaves trough aluminum roof gutter system on a suburban residential colonial style house near Rochester, New York State, USA during a torrential mid-summer July downpour.

4 причини зошто глинените ќерамиди се најсигурни при големи невремиња

Ова лето сме сведоци на силни невремиња што погодија многу земји. Од земјите во регионот, Србија, Хрватска и особено Словенија претрпеа големи штети од бурите и обилните врнежи. 

Целосно е оправдано што стравуваме дека и нашата земја може да се најде на удар на големо невреме – и сега, но и во годините кои доаѓаат. Со глобалното затоплување климата се менува во целиот свет, па затоа мораме да размислуваме што можеме да направиме за превентивно да се заштитиме.

Токму затоа, сите оние што периодов размислуваат да градат нов покрив или да го реновираат стариот, можат да го направат правилниот избор. Со други зборови, да направат отпорен покрив кој нема да го изневери домот кога ќе настанат временски екстреми.

Во продолжение погледнете ја нашата листа со четири  причини зошто покривот од глинени ќерамиди е вистинскиот избор за заштита од силни невремиња.

1. Висока природна отпорност

Со глинени ќерамиди

Неодамнешните истражувања покажуваат дека глинената ќерамида е одличен избор за покрив затоа што може да издржи удари од град со дијаметар од 4 cm со брзина од 99 km/h, што се класифицира како висока отпорност. Глинената ќерамида е изработена од природна глина. Бидејќи е печена на многу висока температура, таа е исклучително цврста и отпорна на пукање или кршење, дури и при екстремни временски услови.

2. Заштита од најсилни ветришта

Со Тондах ќерамиди

Глинените ќерамиди се потешки од другите производи за покриви и тоа ги прави помалку подложни на оштетувања од силните ветришта. Освен тоа, различните форми на глинените ќерамиди се специјално дизајнирани за да го следат нашето поднебје во поглед на очекуваните ветрови, односно за да го намалат притисокот и за да ја зголемат отпорноста на подигнување од страна на ветерот. 

3. Засилена сигурност со системска опрема

Tondach системско решение

Ние во „Винербергер“ секогаш сакаме да зборуваме за покривот како системско решение. Во овој систем глинените ќерамиди се основата, која се надополнува со соодветна системска опрема. Секој од елементите што ја сочинуваат системската опрема има своја функционалност и обезбедува одредена сигурност. Правилно прицврстената ќерамида во рамки на покривното системско решение може да ги издржи ударите на ветерот посилен и од 150 km/h. 

4. Заштита којашто трае со децении

Писмена гаранција од 33 години

Глинените ќерамиди се познати по својот долг век на траење. Нивната природна издржливост и отпорноста на невремињата ќе го направат вашиот покрив сигурен и безбеден долги години. Со редовно одржување, покривот со глинени ќерамиди Tondach може да трае со децении, за што говори и нашатa гаранција од дури 33 години

Глинените ќерамиди Tondach ги имаат сите од горенаведените карактеристики. Со Tondach можете да бидете сигурни дека ќе имате долготрајна и сигурна заштита од секакво невреме. Затоа, ако размислувате за нов покрив или за реновирање на стариот, одберете квалитетни глинени ќерамиди и обезбедете си мирен сон при сите временски услови. 

email, chat and telephone symbols

За цени и набавка

Контактирајте ги нашите комерцијални претставници

Дали ви треба дополнителна помош?

Ви нудиме бесплатна техничка поддршка

Контактирајте нѐ!

Локации на дистрибутери

Најдете го дистрибутерот што ви е најблизу

Пријавете се за Newsletter

Не пропуштајте ги најновите вести од нас

Слични статии

Продажба