Zaton Holiday Resort

Зошто Тондах е дефиниција за долговечност и издржливост?

Куќата се гради за да трае, а колку добро и колку долго таа ќе биде заштитена од надворешните влијанија најмногу зависи од нејзиниот покрив. Затоа, инвестицијата во добар покрив од Тондах е инвестиција во сигурна и безбедна иднина. 

Но, што е тоа што го прави Тондах да биде дефиниција за долговечни и издржливи ќерамиди, кои го чуваат вашиот дом со генерации?

Ова се трите работи што морате да ги знаете пред да набавите ќерамиди за вашиот покрив: 

1. Ќерамидите Тондах се глинени и 100% природни

Што значи ова за нивната долговечност?

Глината е природен материјал кој од памтивек се користел за изработка на засолништа и домови на планетата Земја, и тоа не само од страна на луѓето. Глината е составен дел на земјата иловица, од која старите Сумери и Египќани граделе разни предмети и градби. Станува збор за еден од најздравите материјали за градење со исклучителни карактеристики за топлинска изолација. Глината ја задржува постојната температура во внатрешноста на некој објект и лете природно лади, дури и кога надвор температурите се многу високи, а зиме ја задржува топлината во ѕидовите. Освен тоа, е и одличен звучен изолатор, штити од мраз и влага, има способност за ширење и отпорна е на оган и на УВ-зрачење. 

2. Најнапредна технологија за изработка на ќерамидите

Што значи ова за нивната издржливост?

Ќерамидите Тондах се произведуваат во фабриките на „Винербергер“ распространети низ Европа и светот. Ќерамидите Тондах наменети за македонскиот пазар како што се Contiton 12 се произведуваат во нашата фабрика во Виница, каде што користиме најсовремена технологија за нивно производство. Направени од домашна глина и печени на температура од над 1.000 °С, Тондах се познати по својата извонредна отпорност на временски услови. Овие природни својства ги прават цврсти и отпорни на пукање или кршење, дури и при екстремни временски услови. Тие им овозможуваат да ги издржат ударите на град или на ветар со многу голема брзина, што честопати е причина за оштетување на покривите изработени од други градежни материјали.

3. Поради тоа што станува збор за системски решенија

со писмена гаранција од 33 години

Ние во „Винербергер“ секогаш кога зборуваме за покрив, во суштина, зборуваме за системски покривни решенија. Бидејќи само тогаш можеме да зборуваме за долговечен покрив кој ќе обезбеди максимални перформанси во поглед на заштитата и сигурноста на вашиот дом.

Поставувањето на системско покривно решение значи инсталирање и на низа покривни додатоци, како што се снегобраните, вентилациската лента, паропропусната фолија, заштитните решетки за птици, разделниците за било и сл., кои работат заедно за да овозможат целосна заштита од надворешни влијанија.

Со изградба на системско покривно решение не само што ќе добиете естетски изедначен покрив кој ќе го разубави вашиот дом, туку ќе добиете и гаранција од 33 години за вашиот покрив од „Винербергер“. Нашата посветеност на изработката на ќерамидите и сите составни делови на системското покривно решение ни ја даваат сигурноста да можеме да гарантираме дека со нивно правилно поставување и одржување, покривот ќе трае со децении, а вие ќе имате мирна глава и безгрижен живот

Ednash Tondach landing page

ПРОМОТИВНО

Побарај ваучер од 100 евра за твојот нов покрив

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за Newsletter

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба