До безвременска класика со континентален тип ќерамиди

До безвременска класика со континентален тип ќерамиди

За географската положба на Македонија и нејзината клима имаме специјално дизајнирани ќерамиди од континентален тип.

Continental 9
Continental 9

Знаци за организиран живот на територијата на Македонија се наоѓаат уште од времето на постариот неолит. За да опстојат долго време на едно место, луѓето морале да наидат на географско поднебје и клима што им одговараат.

Имајќи предвид дека Македонија е земја со одлична географска положба, јасно е зошто таа со милениуми е место за живеење на нашиот народ.

Во нашата земја преовладуваат три типови клима: умерено континентална, медитеранска и планинска. Планинската и медитеранската клима си имаат свои предизвици, меѓутоа континенталната, во нејзината умерена форма, е клима со значителни годишни разлики во температурата, каде преовладувачките ветрови дуваат по копнен пат и носат големи годишни  врнежи. Летата се топли или врели, а зимите се одликуваат со негативни температури. 

Континентална линија на ќерамиди

За заштита на домовите во подрачја со ваква клима „Винербергер“ ја има креирано својата палета на континентален тип ќерамиди, специјално дизајнирани за да дадат отпор на јакото сонце, силните дождови, ветровите и снеговите.

Живописната структура на површината на овие ќерамиди на покривот ќе му подари класичен, но и елегантен изглед со безвременска убавина.

Запознајте ги нашите три видови „континенталки“:

Contiton 12

Tondach

Оваа ќерамида е 100% природен и 100% македонски производ. Таа се одликува со прецизна форма и мазна површина, дизајнирани за спецификите на нашето географско подрачје. Направена од македонска глина, Contiton 12 располага со голем избор на бои, од кои можете да ја изберете најсоодветната за убавината на вашиот дом целосно да дојде до израз. 

Continental 9

Tondach

Пресуваната ќерамида Continental 9 се користи за покриви со различни косини. Благодарение на двојните фалцови со голема длабочина, оваа ќерамида овозможува уште подобро дихтување на покривната површина, со што се отстранува опасноста од продирање на дожд, ветар и снег.

Tradition 12

Tondach

Ќерамидата Traditon 12 се одликува со две паралелни, хоризонтални вдлабнатини, кои на покривот му даваат живописна покривна структура. Оваа ќерамида е идеална за класични, фамилијарни куќи, но и за големи станбени објекти.

Image
Continental 9

Благодарение на својата приспособливост, ќерамидите Tondach се препорачуваат за сите видови градежни потфати. Изгледаат импресивно и при реставрација на традиционални градби, исто како и при остварување на смели концепти на модерната архитектура. Со нив и санациите на покривот се изведуваат брзо и ефикасно.

Tondach ви нуди бескрајна палета на можности. Препуштете се на фантазијата и инспирацијата и дајте му на вашиот дом изглед на безвременска класика. 

All4Roof roof calculator

Тондах калкулатор

Пресметајте ја количината на потребен материјал за вашиот нов покрив

Дали ви треба дополнителна помош?

За цени и набавка

Контактирајте ги нашите комерцијални претставници

Контактирајте со дистрибутер

Контактирајте го дистрибутерот што е најблизу до вас

Пријавете се за Newsletter

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Референтни објекти

Продажба