Nova generacija brušene opeke
alegra 15 dunkelgrau, alegra 15, alegra, satteldach, gabled roof, snow guard grid

Заштита од снег

Снегобраните на Tondach се трајно и сигурно решение против неконтролираното лизгање на снег од Вашиот покрив.

Густината на снежната покривка може да биде до 300 kg/m2.

И покрај тоа што неконтролираното лизгање се намалува колку што е помал наклонот на покривот и колку што е помалку мазна површината на ќерамидата, единствената ефикасна заштита од лавина од снег е стручно поставување на систем за заштита од снег.

Снегобраните Tondach хармонично се вклопуваат со визуелниот изглед на покривот.

Совет

Во пределите со поголемо снежно оптоварување се препорачува да се зголеми бројот на снегобраните на квадратен метар. Над секој покривен отвор снегобраните се поставуваат во густ распоред. 

Побарајте бесплатна техничка поддршка за да дознаете колкав број на снегобрани и во каков распоред е потребно да се поставаат според вашиот покрив.

Предности на решенијата за заштита од снег на Tondach

  • Сигурност и заштита.
  • Брза и едноставна монтажа.
  • Формата и изборот на бои на снегобраните не го нарушуваат изгледот на покривот.
Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за њуслетер

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба