Tondach sistemska rješenja
Roofer applying Alu-Grip Rol ridge and hip roll on ridge with bare hands

Проветрување на покрив

Ќерамидите на Tondach се произведуваат од глинен, порозен материјал кој врши дифузија на влагата и воздухот што содржи водена пареа од внатрешноста на објектот во атмосферата. Со ова се постигнува оптималниот проток на воздух и се спречува задржување на влагата.

Со добра вентилација, вашиот објект буквално дише. Токму поради тоа, глинените ќерамиди се неспоредливо подобри од другите. Со температура на печење од над 1.000 °C, се зголемува компактноста на глинената маса и глинениот покрив се претвора во водоотпорна мембрана, која пропушта пареа. Со каналите за проветрување се овозможува струење на воздухот од стреата кон билото, што е неопходно за сушење на надворешниот дел од покривот и за постојаноста на температурата.

За воздухот непречено да струи, потребно е на неговиот излез да се обезбеди минимално половина од површината за проветрување од таа што е остварена на неговиот влез.

Предности на решенијата за било, гребен и проветрување на Tondach

  • Брзо и едноставно вградување.
  • Оптимален проток на воздух и дишење на покривот.
  • Дифузија на водата и на водената пареа од просторот во околината.
  • Температурна постојаност
email, chat and telephone symbols

За цени и набавка

Контактирајте ги нашите комерцијални претставници

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за њуслетер

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба