Lifestyle image
Lifestyle image

Како да го одберете најсоодветниот покривен прозорец?

Разновидноста на модели и големини на покривните прозорци Tondach ќе ви овозможат да го одберете најсоодветниот модел за вашиот дом.

Најпопуларните, основни и сигурни модели на покривни прозорци

Дизајнот на покривните прозорци Tondach е проектиран така што хоризонталната оска на прозорецот се наоѓа на средината, што ви овозможува да го оставите прозорецот отворен дури и кога не сте дома, како и да го ротирате крилото околу својата оска 180 ° , што го прави едноставен и лесен за одржување. Рачката лоцирана на дното на прозорецот ви овозможува да ја затворите цврсто или да го оставите крилото во две главни положби за да влезе свеж воздух во просторот.

Бидејќи отворот за вентилација се наоѓа на горниот дел од рамката, ефективната застаклена површина на прозорците Tondach е 6% поголема од другите покривни прозорци што се достапни на пазарот. Ова придонесува за подобро осветлување на просторот.

Зошто да одберете прозорци со централна оска на отворање?

 • Најпопуларниот дизајн на покривни прозорци е оној со централна оска на отворање
 • Овој тип на прозорци се изработени од најквалитетно борово дрво, импрегнирани со вакуум и заштитени со акрилен лак
 • Лесен и едноставен начин на употреба преку рачка која се наоѓа на долниот дел на крилото
 • Рачката има две фази на отворање и лесно се ракува
 • Лесно се чисти и одржува
 • Безбедносни додатоци
 • Можност за поставување на покриви со наклон од 15 ° - 90 °

Tondach Comfort

Модерен покривен прозорец Tondach со стандардно застаклување по достапна цена:

Технички карактеристики:

 • U-коефициент т на рамката на прозорот: 1,3 W / m2K
 • U-коефициент на застаклување: 1,1 W / m2K
 • Звучна изолација: 31dB
 • Двојно застаклување со аргон
 • Капацитет за вентилација: до 20 m³ / h
 • Рачка: стандардна
 • Прицврстување: еднострано

Предности:

 • V10 вентилација за рачно регулирање на вентилацијата на воздухот
 • Енергетски ефикасно застаклување
 • Модерен и привлечен изглед
 • Високо квалитетно борово дрво, ламелирано и импрегрирано со вакуум
 • Дрвена рамка покриена со еколошки акрилен лак во природна боја
 • Дополнителна заштита преку алуминиумски профили, отпорни на атмосферски влијанија и УВ зраци

Tondach Project

Прозорец со застаклување кое штеди енергија

Технички карактеристики:

 • U-коефициент на прозорецот: 1,3 W / m2K
 • U-коефициент на застаклување: 1,1 W / m2K
 • Звучна изолација: 32 dB
 • Двојно застаклување со аргон
 • Капацитет за вентилација: до 31 m³ / h
 • Рачка: стандардна
 • Прицврстување: двострано

Предности:

 • Вентилација V10
 • Застаклување кое штеди енергија
 • Модерен дизајн со централна оска на отворање
 • Високо квалитетно борово дрво, ламелирано и импрегрирано со вакуум
 • Дрвена рамка покриена со еколошки акрилен лак во природна боја

Прозорци со зголемена заштита од провала

Преку иновативен систем, прозорецот е заштитен од можни обиди за удар на надворешната страна на прозорот, кршење на рачката со алат, кршење на стаклото на прозорецот, разбивање на рамката

Tondach Energy+

Прозорец со стакло со висока енергетска ефикасност и врвни својства против провала

Технички карактеристики:

 • U-коефициент на прозорецот: 1,3 W / m2K
 • U-коефициент на стаклото: 1,0 W / m2K
 • Акустична изолација: 35 dB
 • Стакло исполнето со инертен гас: аргон
 • Капацитет на вентилација: V40P; до 49 m³ / h
 • Рачка: елегантна
 • Прицврстување: четирикратно
Предности:
 • Вентилација VP40 со автоматска регулација
 • Систем со зголемена заштита од провала (анти-провално застаклување во согласност со европските барања за провала RC 2 N, класа II, според EN 1627)
 • Не бара дополнителна заштита
 • Подобрен квалитет и енергетска ефикасност на покривниот прозорец
 • Сигурносно копче
 • Високо квалитетно борово дрво, ламелирано и импрегрирано со вакуум
 • Дрвена рамка покриена со двослоен еколошки акрилен лак во природна боја

Tondach SmartPro

Интелигентни прозорци со стакло кое штеди енергија и заштитува од провала

Технички карактеристики:

 • U-коефициент на прозорецот: 1,3 W / m2K
 • U-коефициент на застаклување: 1,0 W / m2K
 • Акустична изолација: 35 dB
 • Двојно застаклување со аргон
 • Капацитет за вентилација: V40P; до 49 м³ / ч
 • Рачка: елегантна
 • Прицврстување: четирикратно

Предности:

 • Вентилација VP40 со автоматско прилагодување
 • Високо квалитетно борово дрво, ламелирано и импрегрирано со вакуум
 • Три слоја полиуретански лак - идеален за создавање на издржлива и мазна површина на рамката со бела боја
 • Заштитниот слој на рамката обезбедува дополнителна заштита од влага
 • Наменето за простории кои периодично се изложени на висока влажност (кујна, бања)

Вентилација на воздухот

Секогаш свеж воздух на поткровјето!
Добрата вентилација обезбедува здраво домување, затоа е важно да се обезбеди соодветна вентилација.

Вентилација V40P обезбедува автоматско регулирање на протокот на воздух

Големата функционалност обезбедена од автоматската вентилација V40P оптимално ја дозира количината на чист воздух, обезбедува здрава микроклима во покровјето и спречува претерано ладење на просторијата. Со задржување на топлината во студените денови, се обезбедува постојана температура во зима, што значи пониски сметки за греење. Дифузерот обезбедува висока непропустливост и штити од прашина и инсекти однадвор.

Гаранција

Долгорочна гаранција за долгорочна безбедност на сите членови во семејството.

10 години гаранција на прозорците

Roof windows

Дали го одбравте Вашиот прозорец? Побарајте понуда! 

Ќе Ви испратиме бесплатна понуда на вашата е-пошта во најбрз можен рок.

Дали ви треба дополнителна помош??

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за њуслетер

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Продажба