Public building Vrdnička Kula

Дополнителни елементи Tondach за покрив

Уживајте во сигурноста и долготрајноста на квалитетот на Вашиот покрив со сеопфатните и оригинални решенија Tondach за покрив. Глинените ќерамиди Wienerberger ги обединуваат најновата производствена технологија и високата еколошка компатибилност.

Иновацијата игра значајна улога

Wienerberger континуирано настојува да ги задоволи сè поголемите барања – а во тој поглед, иновацијата игра значајна улога.

Сигурност за поткровјето

Иновативните покривни фолии Tondach се решение за секундарниот покрив. Високопропусни на пареа, покривните фолии што се непропусливи на вода и ветер се направени од врвни материјали. Покривните фолии Tondach обезбедуваат максимална сигурност и исплатливост. Тие се постојани и при УВ-зрачења,

Температурата на постојаноста е во распон од -40 до +100°C.

Носачи на соларни и фотонапонски плочи

Solar Panel Inspection Factory
Solar Panel Inspection Factory

Tondach нуди висококвалитетно и сигурно решение за многу едноставно прицврстување на сите соларни и фотонапонски панели.

 

Осветлување на таванот и на излезите на покривот

За потребите на чувствителните мрачни простории, Tondach нуди широк асортиман на многу елегантни решенија на покривни прозорци и покривни излези.

 

Покривни отвори и вентилација

Вентилација
Вентилација

Системското решение Tondach е составено од: цевки, ќерамиди, флексибилни ќерамиди и манжетни. Трајно штити од протекување вода низ покривните празнини. Вентилацијата е од надворешната страна на покривот, незабележителна и дискретна. Отворот има излез на воздух со површина на пресекот од 150 cm2. Приклучокот за хидроизолација не пропушта воздух и вода.

Решенија за било, гребен, проветрување на покривот и заштита од птици

Решенијата Tondach за било и гребен на покривот се целосно сигурни. Тие обезбедуваат една многу важна работа, а тоа е дишење на покривот. Ќерамидите за било многу хомогено се вклопуваат во визуелниот идентитет на покривот. Било-гребенските елементи ги решаваат проблемите со влагата.

  • Вентилирана алуминиумска лента во ролни за зацврстување на гребенот и билото на покривот, со патентирана технологија Roof Grip Extreme од компанијата Wienerberger – ја претставува новата генерација на ленти за зацврстување гребени и била.
  • Технологијата е развиена и испитана за употреба на керамички површини. Резултатите од испитувањето на цврстината при истегнувањето, покажале тројно поголема цврстина на спојот на глазираните, ангобираните и природно црвените површини во споредба со стандардниот комерцијален бутил.

Надворешни покривни линии

Познато е дека билото и рабовите на покривот се најизложени на ударот на силните ветришта и на другите временски непогоди. Керамичкиот прибор Tondach, почетните и завршните билни плочки, заедно со рабната ќерамида се совршено и сигурно решение против дождот, градот и снегот.

Заштита од силни ветришта

Закопчувалката Tondach против невреме и завртките за прицврстување со запечатување гарантираат сигурност според најновите градежни норми.

Заштита од снегот што паѓа од покривот

Снегобраните Tondach
Снегобраните Tondach

Снегобраните Tondach и дополнителната опрема се грижат за сигурноста и го спречуваат неконтролираното паѓање на снегот од покривот. Снегобраните хармонично и незабележително се интегрираат на ќерамидата, без да го нарушат изгледот на покривот.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за њуслетер

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба