Set of Porotherm T Profi bricks with black background

Предности на Porotherm - системи за ѕид

Четири линии на производи за совршен дом.

Porotherm Energy+

Системот Porotherm со исклучителните топлински карактеристики е наменет за изградба на енергетски ефикасни објекти, како што се: речиси нулта енергетски, пасивни и нискоенергетски куќи.

  • Предности
Porotherm Energy+
Porotherm Energy+

Енергетска ефикасност

Со системот за градба Porotherm Profi градете ефикасно и штедете енергија.

Квалитет

Механичките карактеристики, прецизноста на вградувањето и сертифицираниот систем на гаранција се исклучителни квалитети на системот за градење на Wienerberger.

Брзо градење

Со примена на тулите Porotherm PROFI обезбедете побрзо градење и побрзо вселување во вашиот нов дом.

Акумулација на топлина

Вашата куќа од тули нека биде најдобриот природен клима-уред.

Porotherm Comfort

Благодарение на специјалната конфигурација на отворите на тулите и вертикалната поставеност на коморите, растворот на малтер се полни во хоризонталните фуги, со тоа се затвора воздухот кој се наоѓа во нив и изолацијата на блоковите станува поголема.

  • Предности
Семејни куќи
Семејни куќи

Сигурност

Големиот формат на тулите овозможуваат сигурно и брзо градење со помала употреба на малтер во сеизмички активните подрачја.

Трајност

Куќите градени со тулата POROTHERM на Wienerberger се вредност вложена за идните генерации, а обезбедуваат ист квалитет на домување во текот на целиот живот.

Енергетска ефикасност

Со изборот на системот за градење Porotherm, вие сте чекор поблиску до енергетска ефикасност на вашиот иден дом.

 

Тулите POROTHERM се произведуваат со додавање на состојки пред печење (дрвени струготини), кои при печењето формираат порозна структура - фактор кој суштински придонесува за подобрување на топлоизолационите карактеристики на тулите.

Porotherm Interior

Производите Porotherm Interior се наменети за градење преградни ѕидови. Тие се дел од системот за градење Energy+ и Comfort.

  • Предности
Porotherm
Porotherm

Квалитет

Сертифицираната контрола на квалитетот, едноставноста на употребата со системот Dryfix, со малтер или со „pero utor“, овозможува прецизна и квалитетна изведба на преградните ѕидови. Огноотпорноста на преградните ѕидови Porotherm Profi и EI 90 e гаранцијата за дополнителна сигурност и заштита.

Брзо градење

Со примената на системот за градење Dryfix, градете 50% побрзо и попрецизно, без употреба на малтер. Едноставноста на изведбата овозможува примена и при реконструкција и приа доградба – чисто, суво и брзо.

Систем

Дел е од сертифицираниот систем за градење Energy+ и Comfort, со кој се надополнува според зададениот растер на тулата.

Porotherm Special

Специјални решенија за градење од системот Porotherm, кои ќе обезбедат здрава клима, одлична звучна изолација и ќе  обезбедат трајна вредност на инвестицијата.

  • Предности
Звучна изолација
Звучна изолација

Системско решение

Системот Porotherm за градење ѕидови со звучна изолација, агли, тавани и надвратници, ви обезбедува природна клима и висок квалитет на градбата.

Сигурно

Сертифицираните ѕидни системи, високата носивост на преднапрегнатите греди и надвратници, ни овозможува решение и за најкомплексните ситуации.

Едноставно

Дополнителните елементи што се составен дел од системот за градење Porotherm овозможуваат едноставна употреба и побрзо градење.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за њуслетер

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба