Porotherm private house construction

Глинени блокови – нашите најнови достигнувања

Глинените блокови Porotherm ги обединуваат современата производствена технологија и високиот степен на компатибилност со околината.

Нашата одговорност

Како водечки меѓународен производител на керамички производи, сметаме дека наша одговорност е постојано да се развива и да се доградува градежниот материјал за да ги задоволиме сите барања на современата архитектура и на градежничката технологија, а исто така и со иновации да внесуваме свежи поттици. На пример, наши подрачја на развој се топлинската заштита, звучната изолација, отпорноста на земјотреси, едноставноста на употребата и одржливоста.

Глинени блокови со изолациско полнење

Porotherm
Porotherm

Новата програма на глинени блокови е исполнета со минерална волна или перлит, природен изолациски материјал што обезбедува максимална топлинска изолација на надворешните ѕидови. Тие се особено приспособливи за нискоенергетски и пасивни куќи.

Со ова уникатно решение не е потребна никаква дополнителна изолација и тоа овозможува прецизна, чиста и брза градба. Освен што се незапаливи, глинените блокови со изолациско полнење штитат од зрачење и се особено трајни, со речиси никаква потреба за одржување во следните децении.

Рамно брусени блокови

Блокови
Блокови

Рамно брусените блокови се поставуваат на нивната носечка површина и завршно се обработуваат со помош на прецизна, компјутеризирана постапка на рамно брусење. Затоа, лесно и брзо можат да се поставуваат, со висок степен на прецизност. Дополнителна предност е можноста за користење на тенок малтер за подлога. Освен тоа, рамно брусените блокови на компанијата Wienerberger имаат добри својства на топлинска изолација.

Dryfix

Ѕидарското лепило Dryfix обезбедува чисто и сигурно поставување на рамно брусените блокови, како и брз процес на градење. Повеќе не е потребен никаков малтер. Дополнителна предност е што блоковите можат да се поставуваат и на температури под нулата.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за newsletter

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба