porotherm mortar in use
Brick Porotherm 19 AKU Profi

Брусена тула Porotherm PROFI

Квалитет, екологија, долготрајност, сигурност и енергетска ефикасност.

Брусена тула Porotherm PROFI е природен и еколошки прифатлив производ што со право може да се нарече и производ на иднината. Тулата е прецизно избрусена од двете страни со контролиран компјутерски процес а создадена од природни материјали– глина, песок и струготини, со што по употребата може 100% да се рециклира.

Со примена на тулата Porotherm PROFI обезбедуваме 50% побрза градба, 90% помали трошоци за малтер, 30% подобри топлински својства, минимална употреба на алати и исклучително чисто градилиште.

Porotherm Profi + Dryfix
Porotherm Profi + Dryfix

Со Porotherm PROFI како врзувачко средство се користи револуционерното лепило POROTHERM Dryfix.Extra, производ кој е паралелно лансиран во земјите на ЕУ, како што се Австрија, Унгарија, Словенија, Италија, Германија.

Нанесувањето на врзувачкото средство е едноставно и лесно и на тој начин се обезбедува исклучителна брзина на градењето, а поради избегнувањето на „ладните мостови“, се овозможува максимална топлинска заштита. Ѕидањето со POROTHERM Dryfix.Extra е можно и во зима, до -5°С, што значително го продолжува периодот за градење.

POROTHERM Dryfix.Extra е систем за градба кој многу пати е наградуван на саемите низ Европа. 

Награда за квалитет доби и на премиерно претставување на POROTHERM Dryfix.Extra на саемот TEGRA во Загреб. 

Комисијата што ја додели наградата ја сочинуваа еминентни професори од Архитектонскиот и Градежниот факултет, како и експерти од ИГХ од Загреб и од ХГК. Токму поради експертите што учествуваат во оценувањето на производите, ова е едно од најпрестижните признанија за квалитет во Хрватска.

Компанијата Wienerberger е производител на тули со сертифицирана фабричка контрола на производството, со која се потврдува дека производителот спроведува постојана контрола на производството и дека овластено тело на Институтот ИГХ има направено контрола на производство во фабриката, како и дека спроведува постојан надзор, проценка и оценување на контролата на производство.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за њуслетер

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии

Продажба