Set of Porotherm T Profi bricks with black background

Porotherm - систем за sид

Производи за совршен дом!

Porotherm Energy+

Системот Porotherm со исклучителните топлински карактеристики е наменет за изградба на енергетски ефикасни објекти, како што се: речиси нулта енергетски, пасивни и нискоенергетски куќи.

  • Предности
Porotherm Energy+
Porotherm Energy+

Енергетска ефикасност

Со системот за градба Porotherm Profi градете ефикасно и штедете енергија сега и засекогаш.

Квалитет

Механичките карактеристики, прецизноста на вградувањето и сертифицираниот систем на гаранција се исклучителни квалитети на системот за градење на Wienerberger.

Брзо градење

Со примена на тулите Porotherm PROFI обезбедете побрзо градење и побрзо вселување во вашиот нов дом.

Акумулација на топлина

Вашата куќа од тули нека биде најдобриот природен клима-уред

Porotherm Comfort

Производите од глина Porotherm, со специјален S-дизајн на малтерските џебови за зголемена сигурност. Идеални за градење семејни куќи и повеќестанбени објекти.

  • Предности
Семејни куќи
Семејни куќи

Сигурност

Големиот формат на тула со S малтерски џеб обезбедува сигурна и брза градба со помала употреба на малтер во сеизмички активните подрачја.

Трајност

Куќите градени со тулата POROTHERM на Wienerberger се вредност вложена за генерации, а обезбедуваат ист квалитет на домување во текот на целиот живот!

Енергетска ефикасност

Со изборот на системот за градење Porotherm S, вие сте чекор поблиску до енергетска ефикасност на вашиот иден дом.

 

Тулата Porotherm S се одликува со специјален дизајн (систем на малтерски џебови) за градење во сеизмички активни подрачја (S = сеизмички блок), а ѕидовите имаат поголема отпорност на силите на земјотресите. Системот на малтерските џебови придонесува за повеќеслојна зголеменост на цврстината на ѕидовите. Тулата Porotherm S, поради уникатното решение, е заштитена со патент.

Porotherm Interior

Производите Porotherm се наменети за градење преградни ѕидови. Тие се дел од системот за градење Energy+ и Comfort.

  • Предности
Porotherm
Porotherm

Квалитет

Сертифицираната контрола на квалитетот, едноставноста на употребата со системот Dryfix, со малтер или со „pero utor“, овозможува прецизна и квалитетна изведба на преградните ѕидови. Огноотпорноста на преградните ѕидови Porotherm Profi и EI 90 e гаранцијата за дополнителна сигурност и заштита.

Брзо градење

Со примената на системот за градење Dryfix, градете 50% побрзо и попрецизно, без употреба на малтер. Едноставноста на изведбата овозможува примена и при реконструкција и зприа доградба – чисто, суво и брзо.

Систем

Дел е од сертифицираниот систем за градење Energy+ и Comfort, со кој се надополнува според зададениот растер на тулата.

Porotherm Special

Специјални решенија за градење од системот Porotherm, кои ќе обезбедат здрава клима, одлична звучна изолација и ќе ја задржат трајната вредност на инвестицијата.

  • Предности
Звучна изолација
Звучна изолација

Системско решение

Системот Porotherm за градење ѕидови со звучна изолација, агли, тавани и надвратници, ви обезбедува природна клима и висок квалитет на градбата.

Сигурно

Сертифицираните ѕидни системи, високата носивост на преднапрегнатите греди и надвратници, ни овозможува решение и за најкомплексните ситуации.

Едноставно

Дополнителните елементи што се составен дел од системот за градење Porotherm овозможуваат едноставна употреба и побрзо градење.

Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Имате ли прашања за нас или за нашите производи?

 Контактирајте нè и ќе ви помогнеме!

Дали ви треба дополнителна помош?

Сакате персонализирана понуда?

Контактирајте ги нашите претставници за продажба!

Најдете дистрибутер

Најдете го дистрибутерот што ви е најблиску

Пријавете се за њуслетер

Не ги пропуштајте најновите вести од нас

Слични статии