Каналица Адриатик природна боја

Каналицата е традиционална ќерамида и најстар вид на глинен покрив. Карактеристична е за традиционалната архитектура во медитеранското подрачје. Најмногу се користи за реновирање на покриви кои припаѓаат на историското и културно наследство. Покривите од каналица успешно се спротивставуваат на високите летни температури и зимските ветрови.
  • Димензии: 14.0/18.0 х 45.0 cm
  • Парчиња во м2: 26.0-28.6 парчиња
  • Покривна ширина: 23 cm
  • Покривна должина: 22.0-40.0 cm
  • Тежина по парче: 2,16 kg
  • Минимален нагиб на покрив со подконструкција: 18°
  • Покривна ширина: 23 cm
  • Парчиња во палета: 235 парчиња

Референци

Male and female project manager collaborating in front of computer screen at office

Пријава за Newsletter

Претплатете се на нашиот њуслетер и бидете први што ќе ги дознаете најновите вести, производи, игри, итн.
Се што ви треба е да го внесете вашето име и е-пошта!